Barion Pixel

A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

Szarvasgomba és horvát olívaolaj

Szarvasgomba felhasználási ötletek

A szarvasgomba igazi különlegesség a gasztronómiában. Elsősorban a francia és olasz konyhákban és éttermekben találkozhatunk szarvasgombás ételekkel, de egyre gyakrabban előfordul menő hazai éttermek különlegességeiben is. Ára meglehetősen borsos, mivel  lelőhelye korlátozott, megtalálása pedig nehézkes, és  csak képzett keresőkutyák segítségével lehet a föld alól „elővarázsolni”.

A szarvasgomba nem élelmiszer alapanyag, hanem intenzív íze és illata miatt fűszer. Egy étel elkészítéséhez csak pár grammra van szükség a Horvátolívától, így már nem is tűnik olyan elérhetetlennek . Nálunk friss szarvasgombához ritkán lehet hozzájutni, de szerencsére kaphatók jó minőségű, valódi  szarvasgomba, vagy szarvasgombás készítmények. Ezekkel  mi is megpróbálhatjuk ételeinket különlegessé tenni.

 

SZARVASGOMBÁS extra szűz olívaolaj

A szarvasgomba Illatanyaga legjobban olajokban  oldódik ezért nagyon jó választás a Horvátolívánál kapható szarvasgombás  extra szűz olívaolaj.

  • Felhasználása: bármilyen étel utólagos fűszerezésére, pl.
  • rizottó
  • tészták
  • krémlevesek, különösen zeller vagy burgonya
  • saláták
  • húsok
  • tojásos ételek. rántotta
  • polenta (puliszka)
  • zöldséges köretek
  • sajtok

 

DARÁLT SZARVASGOMBA extra szűz olívaolajban

  • Állaga miatt nagyon jól használható sima szószokban.
  •  Kirobbanó élmény a család számára, ha jó minőségű vajban elkeverjűk és pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk.

 

APRÍTOTT SZARVASGOMBA extra szűz olívaolajban

  • Keverjük mártásokhoz
  • tésztaszószokhoz
  • tojásrántottába
  • használjuk gombás ételek ízének intenzívebbé tételére
  • sajtokhoz.

 

SZELETELT SZARVASGOMBA extra szűz olívaolajban

  • szendvicsekre
  • levesbetétként
  • másfajta gombához keverve köretként
  • sajtokhoz

 

Tipp:

 mivel valamennyi készítmény extra szűz olívaolajban van eltéve, a megmaradt olajat is felhasználhatjuk a továbbiakban.

 

A szarvasgombát ne főzzük együtt az étellel, a végén ízesítsünk vele, hogy megmaradjon az aromája. Ízét ne nyomjuk el más ízekkel, erős fűszerekkel.

 

Végül fontos megemlítenem, hogy valamennyi készítmény  az isztriai félszigetről,  Buzet  környékéről származó fekete szarvasgombából (Tuber aestivum) készül. Hasonlóan a Horvátolíva webboltban kapható olívaolajhoz, mesterséges adalékokat, tartósítószert nem tartalmaznak

 

Title Text
Nem lépek be.