A kosarad üres
Olívaolaj felhasználás
Brist olívaolaj felhasználási tanácsok
Hogy megkönnyítsük a választást, röviden összefoglaljuk az olívaolajaink ízhatását és tanácsot adunk, melyik olívaolajat milyen célra ajánljuk.
Exclusive selection
Zöldalma íz, enyhén csípős, kellemesen keserű
- grillezett zöldségek
- puliszka/polenta
- rizottó
- csirke -és gombaételek
- fiatal sajtok
- tésztaételek.
Delicato
Könnyű, enyhén keserű, kissé fűszeres íz
- könnyű saláták
- hal és tenger gyümölcsei
- párolt zöldségek
- zöldség levesek
- fiatal sajtokhoz
- vanilia fagyira vagy citrom sorbetre öntve érdekes ízhatást kapunk.
Margherita
Harmonikus aroma. Kiegyenlített keserűség és gyengén fűszeres íz
- ideális előételekhez pl. bab változatok
- marinált hal
- zöldség leves
- rizottó
- főételek gombával
- grillezett vörös hús és friss kecskesajt.
Intenso
Harmonikus aroma. Intenzíven keserű és fűszeres íz
- különösen illik grillezett vörös húsokhoz
- szárított sonkához
- szarvasgombához
- érlelt sajtokhoz
- óriási ízélmény csokoládé fagylalthoz
Oleum
Kiegyenlített, harmonikus aroma ezért főzéshez is ajánlott
- mindenféle könnyű vegetáriánus és hal ételekhez
- nehéz húsokhoz
- érlelt sajthoz
- tökéletes főzéshez is,marináláshoz, dressinghez.