Barion Pixel

A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

Az extra szűz olívaolajról

Tudta az extra szűz olívaolajról ?

Sajnos számtalan olívaolaj kapható, amit nem lehet annak nevezni. Cikkünkben segítünk az igazi olívaolaj vásárlásban, bemutatva a terület árnyoldalait.

Kevesen ismerik ezt a terméket annyira hogy el tudjanak igazodni közöttük a vásárláskor. A legtöbb vásárló csak az árat figyeli, nem gondolva arra, hogy sok olívaolajat kezelnek a tartósítás érdekében ízfokozóval, aromásítják és legtöbbször mint EU gyártmány, nem tudjuk mi az olíva fajta. És ez előfordul majdnem minden Dél-Európai terméknél. A világon nem terem annyi olíva amennyi olívaolaj van forgalomban.  Egyszóval hamisítják mint a bort vagy a mézet.

Lejárat időpontja

Az is érdekes, hogy a szüret általában októberben van, így hogyan jár le a 18 hónapos szavatosság pl. decemberben? Ez csak úgy lehet hogy a tárolt olívaolajat vegyileg tartósítják, így nem avasodik. Azonban az állás is rontja a zamatot. Ez onnan ismerhető fel hogy a cimkén  pecsételt lejárati dátum látható amit a palackozástól számítanak nem a szürettől. Az általunk kínált olívaolaj cimkéjén a szüret időpontja látható, attól számítják a jejáratot.

Mitől igazi az olívaolaj?

Az általunk kínált horvát olívaolaj igazi mert nem vegyszerezett, a leírásból kitűnik milyen olíva fajtából készült, minősített, vegyelemzéssel bevizsgált. oldalunkon a termelő javaslatot is kínál a felhasználási területre.

Okosságok

Még több információt talál a következő cikkekben:

Amiről felismerheted a jó minőségű olívaolajat.

Drága a horvát olívaolaj?

 

 

Title Text
Nem lépek be.